Mountainbiken

Bikepark Winterberg

Op het moment van schrijven schijnt dit één van de grootste en meest veelzijdige bikepark van Duitsland te zijn. Het bevat ca 9km aangelegde banen, een dubbele stoeltjeslift en een sleeplift. Er worden moutainbikes en protectmateriaal verhuurd, verkocht en onderhouden. Je kan ook onder begeleiding moutainbiken en een cursus doen om je techniek bij te schaven. Het adres is:
Kappe 2d, Winterberg.
Telefoonnummer: 0 29 81/91 99 909.
Meer informatie is te vinden op:
www.bikepark-winterberg.de

Bike Arena Sauerland

De Bike Arena Sauerland is één van de meest geliefde Duitse regio om te mountainbiken en Winterberg ligt er middenin. De regio is het trefpunt voor trekkers, sportfietsers, wielrenners, mountainbikers, maar er zijn ook routes voor families. De Bike Arena Sauerland bevat ongeveer 17.000 strekkende kilometers en 34.000 meter hoogte verschil aan bikeroutes. Voor meer informatie verwijs ik je naar de site van Bike Arena Sauerland. Daar kun je ook een kaart met de routes downloaden. De routes worden regelmatig gecontroleerd. Meer informatie is te vinden op:
www.bike-arena.de

Fietsroutes Winterberg

Winterberg is het centrum van Bike Arena Sauerland en heeft met zijn 600km aan routes het meest omvangrijke aanbod. Zelfs de meest geharde cracks kunnen zich hier uitleven. Maar het kan ook ontspannender. Lekker rustig rondfietsen kan je nu doen met de nieuwe fietsbrochure van Winterberg en Medebach. Je kunt hem afhalen bij de toerist informatie kantoren van Winterberg en Medebach.