Wandelen

Wandelen in Winterberg?

Hieronder hebben wij voor u enkele mooie wandelroutes door Winterberg uitgestippeld. Voor korte of lange wandelingen bent u ook in Winterberg op het juiste adres.

Dumelweg 3,5km

Van het stadscentrum richting het treinstation – rechts naar de Orkestrasse afbuigen – de Landstrasse oversteken – omhoog naar de beneden Dumelweg – aan het einde links op de boven Dumelweg – over de Jakobusstrasse en daarna via de Bahnhofstrasse weer terug naar het stadscentrum.

Schmantelrundweg 4,5km

Van het stadscentrum richting de Haupstrasse rechtdoor, dan door de Wernsdorfer Strasse – aan de Ecke Postteich links naar de Schmantelrundweg/Hesborner Weg – rechts naar de Kapellenstrasse – over de Poststrasse weer terug naar het stadscentrum.

Silbeckeweg 8km

Van het stadscentrum naar de Poststrasse – rechtsaf naar de Nuhnestrasse afbuigen – rechtdoor over het wandelpad “Philosophenweg” – Silbeckehütte Günninghauser Strasse – Daubermühle – terug over de Günninghauser Strasse of met de lijnbus naar Winterberg.

Hesbornerweg 9,5km

Vanaf het stadscentrum richting de Poststrasse – links naar de Kapellenstrasse afbuigen – boven op de kop van de Hesborner Weg tot de “Denzer Hammer” – de B236 oversteken – rechts terug over de Günninghauser Strasse naar het stadscentrum van Winterberg.

Renauweg-Silbach

Vanaf het stadscentrum richting de Poststrasse – rechts naar de Nuhnestrasse afbuigen – rechtdoor over het wandelpad “Philosophenweg” – naar boven over de trappen in het woud naar het zwembad – rechts afbuigen naar de Fichtenweg – het wandelpad naar de camping volgen – de voetgangersbrug naar de grote parkeerplaats nemen – rechtdoor de Kurweg (Winterberg-Altastenberg-Elkeringhausen) tot afslag Renautal naar Minenplatz – over de golfbaan door het skigebied Büretal – Herrloh – Feldstrasse in Winterberg – over de straat Am Waltenberg terug naar het stadscentrum – of over de golfbaan links (als de weg sneeuwvrij gemaakt is) richting Silbach verdergaan – vanaf Silbach weer de lijnbus terug naar Winterberg.

Hotel aanbiedingen